De C-Max kan er weer even tegenaan: Ford heeft de mpv een kleine opfrisbeurt gegeven. De veranderingen zijn in het interieur en onderhuids te vinden.

Binnenin de C-Max valt het vernieuwde instrumentarium op, bestaande uit kokervormige instrumentenclusters. Dit zorgt voor extra sportiviteit in het interieur. Verder is er nu het Business Pack. Dit bestaat uit een nieuw navigatiesysteem met 5 inch kleurenscherm, Bluetooth connectiviteit, Voice Control bediening voor de telefoon, audio, klimaatregeling en navigatie. Tot slot bevat het pakket parkeersensoren voor én achter.
Een andere noviteit is de Powershift-transmissie, die we al kennen uit de Focus. Deze transmissie heeft een dubbele koppeling en zes versnellingen. De Powershift-transmissie komt binnen het gamma van de C-Max exclusief beschikbaar voor de 2.0 TDCi met 136 pk. Deze versie heeft een maximumkoppel van 320 Nm. De topsnelheid bedraagt 197 kilometer per uur. Het gemiddeld verbruik is vastgesteld op 5,9 liter per 100 kilometer. De Ford C-Max 2.0 TDCi Powershift kost 33.885 euro. De goedkoopste C-Max kost 23.950 euro. ESP is voortaan standaard op alle versies van de C-Max.