Van de cabrioletvariant van de Alfa Romeo 8C komen tien exemplaren van de vijfhonderd naar Nederland. Dat is een zelfde aantal als van de Berlina. Ook de richtprijs van de Spider is bekend.

Op de wachtlijst van de Alfa Romeo 8C Spider staan inmiddels 41 namen. Uit Italië is al de toezegging gekomen dat tien van de vijfhonderd Spiders bestemd zijn voor Nederland. “De wachtlijst is flink korter. Voor de coupé hadden we zeventig namen. We hebben daarvoor te veel mensen moeten teleurstellen. We kregen daarvan ook maar tien auto’s. Inmiddels hebben velen van hen al een Ferrari of Maserati gekocht,” zegt de woordvoerder van Alfa Romeo in Nederland.

De prijs van de cabrio gaat over de drie ton. “Ga uit van een richtprijs van 310.000 euro.” Een coupé kost zo’n 220.000 euro. “Maar met alle opties die er op worden besteld, kost de gemiddelde Nederlandse 8C 235.000 euro.” De Spider is zo veel duurder omdat alleen al zijn constructie 40.000 euro duurder is en verder is een nieuw remsysteem met keramische schijven gemonteerd. Ook de slurptaks heeft deze bella getroffen.

Volgende week woensdag opent Alfa Romeo het nieuwe importeurspand, de ‘Galleria’, in Amsterdam Zuidoost. Daar zullen tijdens het openingsfeest zes Nederlandse 8C’s te zien zijn. De levering van de sportauto is in Nederland al aardig op gang gekomen. “De laatste van de tien komt half mei naar Nederland. Morgen verwachten we de komst van de witte van Jan des Bouvrie.”