De Alfa Romeo Mito blijkt het laatste kunstje van Frank Stephenson. De geruchten dat de 49-jarige Amerikaan zou opstappen gingen al langer. Het Amerikaanse AutoWeek heeft ze nu bevestigd.

Frank Stephenson verlaat Alfa Romeo als ontwerpdirecteur. Dat weet het Amerikaanse AutoWeek te melden. De geruchten dat Stephensons dagen in Italië waren geteld, gingen al sinds 2007, toen Fiat-baas Sergio Marchionne de Lorenzo Ramaciotti, voormalig hoofdontwerper van Pininfarina terugriep van zijn pensioen om die functie bij de overkoepelende Fiat Groep te gaan uitoefenen. Daarmee is die doorgroeimogelijkheid voor Stephenson afgesneden. Ramaciotti is bekend van de Ferrrai F40 en de 360 maar ook van de Daewoo Nubira.

Frank Stephenson werd geboren in Marokko en doorliep de middenbare school in Spanje. Hij is dus bekend met de Zuid-Europese mentaliteit. Het meest recente wapenfeit van Stephenson is de Mito, maar is ook de eindverantwoordelijke over de 8C Competizione. Sinds 2002 werkte hij bij Fiat. In die hoedanigheid werkte hij voor Ferrari-Maserati samen met Pininfarina aan de 612 Scaglietti, Quattroporte en de MC12. Verder deed hij een flinke duit in het zakje voor de Grande Punto, Bravo en de 500. In 2005 werd hij hoofd bij Fiat en Lancia en pas in juni 2007 trad hij aan bij Alfa Romeo.

Voordat het Italiaanse avontuur startte, werkte hij elf jaar bij BMW waar onder meer de X5 en Mini onder zijn leiding zijn vormgegeven. In het interview met het Amerikaanse AutoWeek geeft Stephenson geen reden op voor zijn vertrek. “Ik ben bezig met een paar mogelijkheden om mijn carrière voor te zetten.” Stephenson wordt bij Alfa Romeo opgevolgd door de 40-jarige Christopher Reitz.