We kunnen maar geen genoeg krijgen van de Alfa Romeo Mito. De auto komt pas in het najaar en op het moment wordt er druk mee getest. Onze spionagefotograaf spotte deze grijze in de buurt van de Nürburgring.

De eerste officiële foto’s van de Alfa Romeo Mito zijn al getoond, maar om nou te zeggen dat je er een goed beeld van de proporties van de auto van krijgt – nou nee. Vandaar dat we het de moeite waard vinden deze foto’s te tonen van dit nauwelijks gecamoufleerde prototype waarmee de hogesnelheidstests worden gedaan op de Nürburgring. Denk de stukken plakband even weg en de Mito staat in volle glorie voor je neus.

De Mito heeft de zelfde gewelfde vormen als zijn beroemde broer 8C Competizione. De achterlichten zijn zelfs rechtstreeks afkomstig van die sportauto. De belangrijkste concurrent van de Mito is de Mini, al is het Italiaanse product wel wat langer. Verder oogt de Alfa wat hoger dan zijn illustere tegenstrever.

Vanaf de zomer verschijnt de Mito op de Europese wegen. Pas in oktober is Nederland aan de beurt. Alfa Romeo verwacht een basisprijs vanaf zo’n 20.000 euro. Het leveringsprogramma begint met een 1,3-liter diesel met 90 pk en een 1,6-liter met 120 of 150 pk. Daarnaast zijn er de 1,4-liter T-Jet benzinemotoren met 120 en 155 pk. Het klapstuk wordt de GTA met 230 pk maar die wordt voor later bewaard.