Het duurt nog even voordat we ‘m eindelijk op de Nederlandse wegen kunnen zien, maar hij is nu al wel in Nederland te bestellen: de Nissan GT-R. Er is slechts één Nederlandse dealer voor het kanon uit Japan.

Wie snel een Nissan GT-R wil hebben, dient een borgsom van 5.000 euro te storten. Dat kan online via de site www.gtrnissan.com of bij het Nederlandse Nissan High Performance Center. Nissan-dealer Visscher Amsterdam is de eer te beurt gevallen deze functie voor Nederland te vervullen. Bij de reserveringen geldt het principe: ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Na het betalen van de borgsom begint Het Grote Wachten, want pas in maart 2009 komt de Nissan GT-R naar Nederland.
Er is keuze uit drie versies, allen met een 3,8-liter V6 twinturbomotor met 480 pk aan boord. De basisversie kost 119.000 euro, de Premium Edition kost 121.000 euro en de Black Edition, die opvallend genoeg ook in de kleur zilver te koop is, is de uwe voor 123.000 euro. Vrijwel alles is standaard, de optielijst blijft beperkt tot een navigatiesysteem (vanaf september 2009) en Dunlop SP Sport 600 DSST runflat-banden.