Na de nul sterren-score van de Brilliance BS6 hebben we weinig meer gehoord van het Chinese merk, dat graag Europa wil veroveren. Achter de schermen wordt druk doorgewerkt. De BS2 is het nieuwe model voor het C-segment.

De kansen van de Brilliance BS6 in Europa waren in één keer verkeken toen tijdens botsproeven van de EuroNCAP bleek dat de auto onveilig was. Dit jaar hoopt Brilliance een nieuwe poging te gaan wagen met een verbeterde BS6. Die moet drie sterren kunnen scoren.

Enige tijd geleden liet het merk ook als een concept car zien van een model in het C-segment, waarin onder meer de Hyundai i30 en de Volkswagen Golf rondrijden. Inmiddels is die omgetoverd tot productiemodel, dat is deze BS2 geworden.

De auto is in China al gepresenteerd, en op den duur is hij natuurlijk geknipt voor de Europese markt. Maar voor het zo ver is, moet Brilliance eerst nog zijn naam zuiveren en zorgen dat de BS6 een geloofwaardig bestaan tegemoet gaat. Aanvankelijk was het plan de BS2 nog in 2008 naar Europa te halen, maar het is de vraag of dat gaat lukken.