Bouwmarktfanaten die bang zijn om hun grip op de zaak te verliezen, kunnen per direct terecht bij Volkswagen. Daar staat vanaf nu de Golf Variant 4Motion in de showroom. Het aanbod is beperkt, het blijft bij een TDI met 105 pk.

Het is de eerste keer dat er een vierwielaangedreven uitvoering van de Golf Variant op markt komt. Een extra optie voor liefhebbers van sportief weggedrag en een behoorlijk ruimte aanbod. Volkswagen mikt vooral op veiligheid, iets wat met 4Motion-aandrijving natuurlijk beter is gewaarborgd. Elke plas op de parkeerplaats van het tuincentrum, wordt zonder angst bedwongen. Desnoods tot het dak toe beladen met zakken potgrond.

Voor elke honderd kilometer gebruikt de 105 pk sterke TDI gemiddeld zes liter diesel. Probeer je de Golf in de minimale 12,9 seconden op de 100 te krijgen, dan verbruikt hij ongetwijfeld meer. De vierwielaandrijving geeft de Golf wel wat extra pondjes, Hij is honderd kilo zwaarder dan een voorwielaangedreven Variant. Daarmee komt hij totaal op 1.500 kilo’s.

De verbinding tussen motor en aandrijving wordt verzorgd door een handgeschakelde zesbak. De luxe Comfortline is het enige uitrustingsniveau dat wordt aangeboden. Als u wilt dat de Variant 4Motion mee naar huis gaat, blijft 32.930 euro achter in de kassa van de Volkswagen dealer.