Goed nieuws voor de mensen die de ultieme Mini willen hebben: het merk heeft de prijzen van het topmodel, de John Cooper Works bekendgemaakt.

De MINI John Cooper Works zal voor 38.250 euro bij de dealers staan en de MINI John Cooper Works Clubman voor 40.550 euro. Voor dat geld krijg je een Mini die dankzij een 1,6-liter turbomotor maar liefst 211 pk mobiliseert. Het maximumkoppel ligt op 260 Nm, door een overboostfunctie kan dit tijdelijk oplopen naar 280 Nm. De sprint naar 100 kilometer per uur kost 6,5 seconden (Clubman: 6,8 seconden) en de topsnelheid bedraagt 238 kilometer per uur.
Voor zijn of haar geld krijgt de koper een auto met racegenen. Zo zijn er exclusieve lichtmetalen velgen van een bijzonder licht gewicht, een high performance remssysteem, een nieuw uitlaatsysteem en een aangepaste handgeschakelde zesversnellingsbak. Deze technieken werden in nauwe samenwerking ontwikkeld met de MINI John Cooper Works Challenge, de raceversie die wordt ingezet tijdens de races van de MINI Challenge 2008. De levering van de John Cooper Works-versies start in augustus.