Professor Peter Pfeiffer is sinds 1999 de leidinggevende bij de ontwerpafdeling van Mercedes-Benz. Dit jaar gaat hij met pensioen en wordt hij opgevolgd door de 39-jarige Gordon Wagener.

Van Maybach tot Smart City Coupé: Peter Pfeiffer heeft sinds hij ontwerpchef is bij Mercedes-Benz de meest uiteenlopende auto’s ontworpen. Sinds 1999, toen bij Bruno Acco opvolgde, tekent hij voor de vormen van de moderne Mercedessen. Dit jaar wordt hij 65 en gaat hij met pensioen. In de loop van 2008 wordt hij opgevolgd door de 39-jarige in Essen geboren Gorden Wagener. Die werkt sinds 1997 bij Mercedes. Sinds 2006 is hij de baas geweest in de ontwerpstudio’s in Japan en Californië. Daarvoor werkte hij al in Duitsland waar hij heeft meegewerkt aan het gros van de auto’s uit het huidige modellenprogramma.

Professor Peter Pfeiffer is onder meer verantwoordelijk voor het familiegezicht van de huidige S-klasse, de CL, de vernieuwde SL de C-klasse en alle huidige SUV-modellen. In zijn carrière heeft het hem vele onderscheidingen opgeleverd. Volgens Pfeiffer veranderen de hoofdlijnen van een Mercedes-ontwerp niet door deze wisseling van de wacht: “We weten bij een Mercedes-ontwerp altijd precies welke kant we op willen. Dat zal zeker niet veranderen. We doen niet mee met de mode, maar willen modern zijn.”