Erg goed nieuws voor de Nederlandse auto-industrie: de productie van de Citroën C-Crosser en Peugeot 4007 verkast definitief naar het Limburgse Born.

De bouw van de C-Crosser en de 4007 start in Born in januari 2009. Vanaf augustus 2008 rolt zustermodel Mitsubishi Outlander al van de band in Limburg. De productie van de drie SUV’s in Born is bedoeld om de Europese markt te bedienen. Tot nu toe rollen de modellen uit de Mizushima-fabriek in Japan.
PSA en Mitsubishi verklaren in een gezamenlijk persbericht dat ‘de beslissing voortvloeit uit de wens van Mitsubishi om de productiecapaciteit te optimaliseren en nauwkeurig af te stemmen op de vraag naar ieder model, zodat verkoopkansen zo optimaal mogelijk worden benut’.
Momenteel is de Mitsubishi Colt het enige model dat van de band rolt in Born. In het verleden produceerden de Limburgers voor Volvo de 340, 360, 440, 460, 480 ES, S40 en V40. Mitsubishi liet vroeger de Charisma en de Spacestar in Born bouwen. En natuurlijk moeten we de Smart Forfour niet vergeten.