De Autosalon van Leipzig trapt bijna af, dus de hoogste tijd voor Mercedes-Benz om na de gefacelifte B- ook de A-klasse te onthullen.

De A-klasse ziet er na de opfrisbeurt sportiever uit dan voorheen. Daarvoor zorgen een nieuwe voor- en achterbumper en, het meest opvallend, nieuwe koplampunits. Ook de achterlichten zijn nu scherper gesneden. De basisversie krijgt 15 inch lichtmetaal, voor de duurdere versies ligt de diameter op 16 inch. Dat laatste geldt overigens voor Duitsland, de importeur moet de Nederlandse specificaties nog vrijgeven.
Technisch zijn er ook subtiele, maar belangrijke wijzigingen. Voor de A 150 en A170 komt de start-/stop-techniek beschikbaar. Deze zorgt voor een brandstofbesparing van 0,4 liter per 100 kilometer.
Bovendien komen er benzine- en dieselmodellen met het BlueEfficiency-pakket. Deze modellen onderscheiden zich van een gewone A door een lager gewicht, banden met een lagere rolweerstand, verbeterde aerodynamica en aangepaste versnellingsbakverhoudingen.
Zowel de A 150 als de A 160 CDI kunnen met het zuinigheidspakket worden besteld. De A 150 BlueEfficiency verbruikt 5,8 liter per 100 kilometer en heeft een CO2-uitstoot van 139 gram per kilometer. De A 160 CDI BleuEfficiency schopt het tot 4,5 liter per 100 kilometer en 119 gram CO2 per kilometer.
Mercedes-Benz onthult de gefacelifte A-klasse zoals gezegd op de Autosalon van Leipzig. Deze gaat 1 april van start. Niet lang daarna komt de vernieuwde A in de showrooms te staan.