Land Rover gaat het studiemodel LRX in productie nemen. Dat wordt een sportievere variant van de Freelander die moet gaan zorgen voor een groener imago voor Land Rover. In 2010 is het zo ver.

Land Rover toonde op de autoshows van Detroit en Genève deze LRX concept car. Onze Britse collega’s van AutoExpress weten te melden dat in 2010 in productie gaat. Hij wordt in de markt gezet als concurrent voor de komende BMW X1 en de Audi Q3. Hij gebruikt de technische basis van de Freelander en ook grote delen van het interieur worden overgenomen. Als naam wordt Land Rover Freelander Sport gefluisterd. De auto krijgt onder meer hybride techniek aan boord.

De nieuwe Land Rover krijgt in het modellenprogramma een plek bóven de Freelander. Het wordt een sportiever ogende variant, onder meer door de daklijn lager te maken en de zijruiten worden wat lager. Wat betreft uiterlijk heeft de Freelander Sport tegenover de Freelander een zelfde verhouding als de Range Rover Sport tegenover de normale Range Rover.

Het nieuwe model wordt voorzien van start-stop-techniek en hybride-techniek waarbij onder meer ook de remenergie wordt hergebruikt. De motoren zijn net als bij de Freelander een 2,2-liter diesel en de 3,2-liter zescilinder lijnmotor. De milieuvriendelijke technieken moeten Land Rover helpen de uitstootnorm van 130 gram per kilometer in 2012 te halen. In 2010 moet de nieuwe compacte Land Rover klaar zijn.