Met de Sport Speciale, van het Amerikaanse Creative Workshop moeten de sferen van de race-paddocks uit het einde van jaren ’50 gaan herleven. De vorm van deze retro-racer én het gele schildje voorop de neus, laten er geen twijfel over bestaan: de Sport Speciale wil graag een Ferrari zijn.

Wij hebben de gebroeders Huet uit Oegstgeest, met hun op een Triumph TR6 gebaseerde HB Special. In Amerika hebben ze Barry en Lynn Smith uit Scottsdale Arizona. Die lieten een klassiek ogende sportauto bouwen met een moderne twaalfcilinder van BMW door Creative Workshop uit Florida. De charme van een klassieke sportauto, met de geneugten van moderne techniek. Creative Workshop wil er de Europese race-sfeer uit het einde van de jaren ’50 en het begin van de jaren ‘60  mee laten herleven. Ze nemen een voorbeeld aan de exemplaren met de grootste motoren zoals die van Ferrari, Maserati, Aston Martin en Jaguar.

De Sport Speciale heeft een buizenchassis, net als de Superleggera-Italianen uit het verleden. De V12 is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak en er zijn moderne Brembo-remmen gemonteerd. Maar er zijn ook genoeg klassieke details. In het interieur zitten meters van Veglia en het stuurwiel is van Nardi en de wielen hebben eveneens een stamboom want die komen uit de Borrani-fabriek.