Suzuki komt in 2010 met een auto voor het D-segment, deze Kizashi Concept geeft een hint naar het model dat moet gaan wedijveren met auto’s als Toyota Avensis en de Ford Mondeo. Het is de derde studie met de naam Kizashi, deze komt het dichtst bij de uiteindelijke productieversie in de buurt.

De nieuwe sedan van Suzuki wordt zowel in Europa als in de VS leverbaar. Daar debuteert de Kizashi Concept 3, hij staat momenteel op de show in New York. Om de Amerikanen alvast lekker te maken zit er een dikke 3,6 liter V6 benzinemotor onder de kap. Die levert 300 pk, is gekoppeld aan een zestrapsautomaat en zet de krachten via vierwielaandrijving op de weg. Op de conceptcar zitten 21 inch wielen met banden in de maat 255/30. De afmetingen van de Kizashi zijn behoorlijk. Hij meet 4,65 meter in de lengte, is 1,90 meter breed en heeft een hoogte van 1,45 meter. De wielbasis bedraagt 2,80 meter.

Nu nog twee jaar geduld hebben, de 21 inch wielen wegdenken en het ontwerp zal hier en daar nog wel wat worden bijgeschaafd. Maar de Baleno zal de ’Kizashi’ zeker doen vergeten.