Kia heeft voor de New York Auto Show de Koup concept gemaakt. Het moet een voorbode zijn van de toekomstige modellen van Kia in de VS.

Een grote coupé in Europa, da’s geen groot geld verdienen. In Amerika ligt dat wat anders, vandaar dat Kia een concept laat zien van een dergelijk model. Waar een Europees studiemodel niet compleet is zonder ultrazuinige diesel of hybridetechniek, doen ze het in Amerika nog steeds met een 2,0-liter turbomotor met 290 pk. Wél met directe benzine-injectie. Dus we kunnen gewoon rustig gaan slapen. Niet alleen het uiterlijk ziet er realistisch uit, Kia geeft aan dat met name het interieur in grote lijnen zal terugkeren in de Amerikaanse modellen. Maar de hele auto ziet er wat ons betreft uit alsof de productie zo kan beginnen.

De Koup heeft een panoramadak dat van de A- naar de C-stijl doorloopt; het is dé attractie van het studiemodel. Het is de bedoeling dat de inzittenden het idee krijgen dat ze in de cockpit van een straaljager zitten. Verder is overdadig gewerkt met koolstofvezel. Het zit aan de onderspoiler van de voorbumper, in de lezen van de koplampen, de achterbumper, diffusor en de zijspiegels. Zelfs in de wielen is van het lichtgewicht materiaal gebruik gemaakt.