Ford maakte ons bij de onthulling van de gefacelifte Focus al lekker met de ST, maar tot nu toe moesten we in het duister tasten over de precieze specificaties. Inmiddels weten we de prijs en de uitrusting van de sportiefste loot aan de Focus-stam.

De vernieuwde Focus ST krijgt uiteraard de uiterlijke kenmerken van de facelift mee, maar ook geheel nieuw lichtmetaal met een diameter van 18 inch. Verder heeft de auto standaard onder meer ESP, regensensor, Recaro stoelen en Brake Assist. Naast het kenmerkende ‘Electric Orange’ is er nu ook ‘Electric White’ metaallak beschikbaar.
Het interieur van de Ford Focus ST is ook vernieuwd. Naast het nieuwe instrumentarium met kokervormige instrumentenclusters en een nieuwe middenconsole onderscheidt de top-Focus zich van de overige uitvoeringen door een aanvullend instrumentenpaneel dat bovenop het dashboard is gemonteerd. Daarop zijn onder andere de turbodruk, de oliedruk en de olietemperatuur af te lezen. De hemelbekleding is in zwart uitgevoerd.
Aan de motorisering veranderde niets: andermaal treffen we een 2,5-liter vijfcilinder turbomotor aan onder de kap. De 225 pk sterke motor stelt de auto in staat om in 6,8 seconden naar ‘de honderd’ te sprinten. De topsnelheid is 240 kilometer per uur.
De nieuwe Ford Focus ST arriveert in april in Nederland, maar is nu al bij de Nederlandse Ford-dealers te bestellen. De ST is leverbaar als driedeurs en vijfdeurs hatchback, vanaf respectievelijk 34.375 euro en 34.975 euro.