Bij Saleen zitten ze niet bij de pakken neer nu oprichter Steve Saleen een nieuw merk heeft gestart. Integendeel: Saleen toont op de New York International Motorshow de S5S, een nieuwe supercar uit eigen huis.

Adrenalinejunkies hebben een prima auto aan de S5S: een 5,0-liter motor met supercharger geeft de auto de beschikking over 650 pk en 855 Nm. Het blok loopt op bio-ethanol. De kracht gaat naar de achterwielen via een handgeschakelde zesbak, met een sequentiële bak in ontwikkeling.
De prestaties van de auto zijn navenant: Saleen claimt een sprint van 0 tot 100 kilometer per uur in 3,2 seconden. Een waarde voor de topsnelheid vermeldt de informatie helaas niet. De S5S heeft een aluminium chassis en staat op 20 inch lichtmetaal.
De Saleen S5S gaat in 2010 in productie. Het merk geeft nu echter al een prijsindicatie: 185.000 dollar. Daarmee kan de auto een absoluut koopje: de S5S is niet duurder dan een Ferrari F430 of een Lamborghini Gallardo, maar biedt fors hogere prestaties. De kans dat de nieuwe Saleen ooit naar Nederland komt, is klein.