Zeg niet dat je Scion niet kent, want van het Amerikaanse jongerenmerk van Toyota rijden inmiddels ook de eerste modellen rond in Europa. De xD kennen we als Toyota Urban Cruiser en de xB rijdt bij ons rond als Daihatsu Materia. Deze Hako Coupe Concept is daar op gebaseerd. Dus als Daihatsu ooit nog eens in een gekke bui is…

Scion toont op de New York International Auto Show deze concept op basis van de xB. Hij is geïnspireerd op de trendsetters uit Tokio die op het moment de Amerikaanse Vintage-stijl adopteren. De auto is ontworpen met de klassieke Amerikaanse coupés in het achterhoofd. En zo staat er met een beetje fantasie een hotrodje voor je neus.

De koplampen hebben een agressieve vorm en zijn voorzien van LED-techniek. In de mistlichtjes in de voorbumper, zitten richtingaanwijzers geïntegreerd. De vorm van de koplampen komt terug bij de achterlichten die eveneens LED’s hebben. Aan de linkerkant van de achterbumper zit een achteruitrijlamp, rechts zit een uitlaat.

Verder is er een panoramadak met een print van een streepjescode die zowel vanaf de binnen- als de buitenkant te zien is. De concept car staat op 18 inch wielen. De rechtop geplaatste voorruit moet ook nog zorgen voor een agressieve stijl. "Klaar om het asfalt aan te vallen," vinden de ontwerpers

In het interieur overheerst het zelfde metallic oranje als aan de buitenkant. De bekleding is van afwasbaar rubber en de pook doet denken aan een joystick. Geheel volgens de moderne eisen is ook een multimedia-systeem aan boord. Op het dashboard zitten twee videoschermen waarop video en muziek kan worden afgespeeld. Met een Bluetooth-verbinding kunnen zaken worden geupload. Hoef je je nooit te vervelen onderweg.