China is dé markt waar je als fabrikant van luxe auto’s kunt groeien de komende jaren. Niet alleen de Duitsers doen hun best om de Chinese rijken te paaien met dikke concept-cars, ook Buick laat zich niet onbetuigd. Het merk heeft een teaser vrijgegeven van de Invicta Concept die volgende maand in Peking debuteert.

Het design van de Invicta Concept is een evolutie van dat van de Rivera Concept, die vorig jaar eveneens in China stond. Dat was op de Autoshow van Shanghai, waar BMW de CS Concept liet zien en Audi de CrossCoupé Quattro toonde.
De ontwerpers van de designstudio’s in China en Noord-Amerika hebben intensief samengewerkt bij de totstandkoming van de Invicta Concept. Het moderne, elgante ontwerp onderscheidt zich met de typische ‘waterval-grille’ van Buick. Dit wordt gekoppeld aan een weelderig interieur met ambient lighting, meldt Buick.
De naam Invicta is niet nieuw voor Buick. In de periode 1959-1963 had het Amerikaanse merk al een auto met die naam in het gamma. De volledige informatie over de Invicta geeft Buick medio april vrij, als de Autoshow van Peking aftrapt.