Deze afbeeldingen van de Spada Codatronca zien er misschien uit alsof ze uit een ontwerpcomputer komen, maar later deze maand debuteert deze Batmobile in Monaco.

Van de Spada Codatronca lieten we vorig jaar al eens een concept-versie zien. “Daar horen we nooit meer wat van,” dachten we toen. Maar Ercole Spada en zijn zoon Paolo, die hun design-sporen al hebben verdiend bij Zagato, BMW, Honda en Smart, hebben een langere adem dan we dachten. Op de Top Marques-beurs in Monaco staat volgende week het productiemodel van de 600 pk sterke en 340 km/u snelle Codatronca.

Coda Tronca is een oude aanduiding van Alfa Romeo die wijst op een schuin aflopende achterzijde. Dat is het handelsmerk van pa Spada want Ercole is in het verleden verantwoordelijk geweest voor de vormen van de Alfa Giulietta SZ, TZ1 en TZ2 die zo’n achterzijde hadden.

De Spada Codatronca is in de eerste plaats bedoeld voor het circuit. Hij voldoet aan de FIA GT1-reglementen en loopt zelfs op E85. Maar wie wil, kan hem via de openbare weg naar het circuit rijden. Is 340 km/u niet snel genoeg? Dan is er voor jou aan het einde van het jaar de Turismo Super Sportivo-versie. Maar wat die allemaal kan, weten ze zelfs bij de familie Spada nog niet.