Het Amerikaanse Tesla is gisteren gestart met de productie van de Roadster. Geen gedoe met hybride-techniek: deze sportauto is volledig elektrisch. En nog snel ook.

Tesla Motor heeft een paar hobbels moeten nemen, maar gisteren is de productie van de Roadster gestart. Volgens zijn makers is het ‘een mijlpaal in de ontwikkeling van schone, emissieloze auto’s’. De Tesla is bedoeld voor de Amerikaanse markt, maar wordt bij Lotus in Groot-Brittannië gebouwd.

Tesla’s moeite wordt beloond want de gehele productie voor dit jaar is verkocht en op het moment worden al druk orders geschreven voor de productie voor 2009. Er zijn negenhonderd orders in de portefeuille. Tesla geeft ook al aan dat de volgende stap een vijfpersoons sportsedan is. Die komt in 2010. Daarmee heeft de Fisker Karma zijn eerste concurrent.

Tesla benadrukt dat hun Roadster voldoet aan alle veiligheids-, uitstoot- en betrouwbaarheidsregels die er zijn in de VS. De Roadster op het moment de enige auto in de VS die ook de snelweg op mag. Hij zoemt in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u en kan maximaal 13.000 toeren halen. Tesla claimt tot slot dat de Roadster twee keer zo efficiënt is als de beste hybride van het moment.