Art vond het na conversies op basis van de CL, CLS en andere nieuwe modellen wel weer eens leuk om een evergreen van Mercedes-Benz bij de lurven te pakken. Zodoende heeft de Duitse tuner een ‘kunstwerk’ op basis van de G-klasse gefabriceerd.

Je kunt het zo gek niet bedenken of Art heeft het beschikbaar voor de G-klasse: om te beginnen natuurlijk extra pk’s. Er is keuze uit diverse supercharger kits en ook kan de koper de Dieselpower-upgrade op de prijslijst aanvinken. Om het geweld te beteugelen levert Art een verlagingset.
Zoals de foto’s al laten zien, hoeft ook uiterlijk niets bij het oude te blijven. Andere koplampen, een bullbar, chroom en een spoilerkit: het is allemaal mogelijk. Wie graag voor wil dringen in de file, bestelt het pakket bestaande uit xenon alarmlichten en een sirene.
Voor het binnenste kiest de tuner voor hout. Dit materiaal kan naar wens werkelijk overal terugkeren: op de handrem, de portiergrepen, de knoppen, de ventilatieroosters en ga zo maar door. Wie geen pottenkijkers wenst tijdens het kijken van dubieuze films op het 17 inch scherm achterin, kan chique gordijnen bestellen.