Ga maar weer rustig zitten, want deze Hyundai Genesis Coupé is niet bedoeld voor Europa. Aan de andere kant, dat zeiden ze aanvankelijk ook van de grote Veracruz SUV, maar die komt toch aan het einde van het jaar naar Europa.

Hyundai toont de eerste foto’s van de Genesis Coupé. Technische gegevens zijn er nog niet, maar dit model wordt de sportieve top van het merk met louter V6’en en V8’en. “Hyundai begrijpt ook wel dat we daar in Europa geen grote aantallen van kunnen verkopen,” zegt de woordvoerder van Hyundai in Nederland. “Vandaar dat hij alleen voor de Amerikaanse markt is bedoeld.” Toch zijn de Europese Hyundai-importeurs enthousiast. “We zouden hem graag willen hebben als imagomaker. De Veracruz was aanvankelijk ook alleen bedoeld voor de VS, maar aan het einde van het jaar krijgt hij toch een plek in het Europese modellenprogramma als SUV boven de Santa Fe. Dus zeg nooit nooit wat betreft deze Genesis Coupé.” Verder wil Hyundai de komende tijd eerst het C-segment veroveren en over twee jaar hoopt het merk hogere ogen te kunnen gooien met een Sonata-opvolger. De bovenkant van de markt heeft voorlopig dus nog geen prioriteit.

De Genesis sedan rijdt sinds enige tijd rond in Amerika. Da’s een nog grotere auto dan de Grandeur, die in Europa het topmodel is. Hij biedt het formaat van een Mercedes S-klasse voor het geld van een C-klasse.

‘Onze’ Hyundai Coupé moet nog een jaartje mee. Daarna krijgt hij een eigen opvolger. Waarschijnlijk wordt dat een auto die is gebaseerd op Veloster concept car uit 2007. Naar verwachting staat de productieversie daarvan komende juli op de autoshow in Londen.