Dit zijn de eerste officiële beelden van de nieuwe kleine Alfa, de Mi.To. Inderdaad, hij heet dus niet Junior. Zijn missie is duidelijk, de Mi.To moet Mini tegengas gaan bieden.

In juni van dit jaar start de productie waarna hij in september overal in Europa gelijktijdig in de verkoop gaat. De naam Mi.To staat voor Milano en Torino. De eerste plaats is thuisbasis van Alfa Romeo, Turijn is de plek waar Fiat van oudsher zetelt. Een schitterende auto, die Mi.To.

Hij staat op het platform van de Fiat Grande Punto en is met een lengte van 4,06 meter iets langer dan zijn Italiaanse neefje. De breedte bedraagt 1,72 meter en hij is 1,44 meter. Overigens zijn deze beelden en informatie nog niet door Alfa Romeo vrijgegeven, zoals zo vaak, zijn ze vroegtijdig op internet beland.

Maximaal 230 pk

De motorvermogens lopen uiteen van 95 tot 230 pk. Het gamma begint met een 95 pk sterke 1.4 16V, er komen 1.4 T-Jets in actie (120 en 150 pk) en de nieuwe 1.8 Turbojet levert maximaal 230 pk. Ook de 1.6 Multijet diesel komt in actie in de kleine Alfa. Van binnenuit zijn verschillende afstellingen van het onderstel te regelen.

Het is geïnspireerd op het Manettino-systeem van Ferrari. Alfa geeft een Europese richtprijs op van 16.000 euro. Naar verwachting beginnen de Nederlandse prijzen iets boven de 20.000 euro.