Mansory heeft een Mercedes-Benz SLR McLaren te grazen genomen en hem gevangen gezet in een gouden huidje. Op de Autosalon van Genève staat hij te schitteren in de meest letterlijke zin van het woord.

Een Mercedes-Benz SLR is al een gewaagde keuze, maar als je ‘m ook nog eens langs Mansory brengt weet je écht zeker dat je nooit naast de zelfde auto voor het verkeerslicht staat.

Mansory doet het hightech-karakter van de SLR geen geweld aan. De aanpassingen die de tuner doet aan de carrosserie, zijn netjes van koolstofvezel gemaakt. Dat materiaal wordt ook gebruikt voor de reguliere SLR. De componenten van Mansory helpen vooral met de luchtstroom en de koeling van de techniek. Ook wordt er ruimte mee gemaakt voor het speciale uitlaatsysteem van Mansory.

De techniek is niet ongemoeid gelaten, maar het blijkt moeilijk om een supersnelle auto nóg sneller te maken. Door de aanpassingen zijn er nu 700 pk voorhanden en 880 Nm koppel. Mansory knabbelt dankzij een nieuw luchtfilter en een aangepast motormanagmentsysteem tweetienden van de 0 tot 100 km/h-tijd af. Het is nu 3,6 seconden. De topsnelheid is 340 km/h terwijl een standaard exemplaar 334 km/h haalt. Een beetje lood om oud ijzer dus.

Het meest opvallend aan de Mansory Renovatio, zoals deze verschijning officieel heet, is zijn gouden kleur. Maar ook het interieur mag er wezen. Daar is weelderig gebruik gemaakt van speciaal gestikt leer. Verder zijn er onder meer aluminium pedalen van Mansory, een speciaal stuur en verlichte dorpels.