Nissan zal uitermate tevreden zijn over het onverwachte succes van de Qashqai, maar de kopers krijgen te maken met een keerzijde van deze medaille: lange levertijden. Ook een extra shift in de fabriek in het Engelse Sunderland kan hier geen verandering in brengen.

Een lezer meldt ons dat hij in juli een Qashqai bestelde en deze in januari geleverd zou krijgen. Inmiddels is de verwachte leverdatum opgeschoven naar mei. De Nederlandse importeur is op de hoogte van de problemen: “De QASHQAI is een groot (verkoop)succes voor Nissan. Nadeel hiervan is echter, dat wij problemen hebben met de levertijden. Ondanks het feit dat de productie is opgeschroefd door middel van het instellen van een derde shift in de Nissan-fabriek in het Engelse Sunderland, kampen wij nog steeds met levertijden. Dit probleem is dus nog niet opgelost.”
In januari heeft de Engelse Nissan-fabriek 800 werknemers ingehuurd en vandaag maakte het merk bekend daar nog eens 128 mensen aan toe te voegen. De jaarproductie kan zodoende omhoog naar 200.000 exemplaren.