De tweede generatie Mercedes-Benz M-klasse stamt alweer uit 2005 en dus is het tijd om hem te herzien. Zoals we dat van Mercedes gewend zijn, worden subtiele wijzigingen doorgevoerd. Je moet twee keer kijken voor je in de smiezen hebt dat er iets nieuws voor je neus staat.

Mercedes heeft geprobeerd de vernieuwde M-klasse een wat sportiever en krachtiger uiterlijk mee te geven. Dat willen ze bereiken met een nieuwe voorbumper en nieuw ontworpen koplampen. Ook de archetypische Mercedes-grille is dominanter aanwezig op de voorplecht. Aan de achterzijde zijn er reflector strips in de bumper die de auto een breder uiterlijk moeten geven. Tot slot zijn er achterlichten van rookglas. De AMG-variant heeft nieuwe onderspoiler aan de voor- en achterkant en een grotere AMG-grille.

In het interieur heeft het dashboard voortaan twee kleuren en er is een nieuw vierspaaks stuurwiel. Het Pre-Safe-systeem waarbij bij naderend gevaar door de auto zelf voorzorgsmaatregelen voor een klap worden genomen is voortaan standaard. De speciale Neck-Pro-hoofdsteunen zijn voortaan eveneens op alle M-klasses. Veder is in het interieur meer leer gebruikt en zijn nieuwe functies aan boord voor telefonie en is er onder meer een aansluiting voor een i-Pod.

Op motorisch gebied blijft alles bij het oude. De V6- en V8-en hebben vermogens van 190 tot 388 pk. Daarnaast is er natuurlijk de ML 63 AMG 4Matic die 510 pk in huis heeft. Mercedes meldt met trots dat door ‘talloze kleine aanpassingen’ het gemiddelde brandstofverbruik van de nieuwe M-klasse met 0,4 liter is verminderd. Welke details precies zijn gewijzigd, meldt de historie echter niet.