Subaru heeft de Forester klaarstaan vanaf mei. We hebben inmiddels de eerste kilometers gemaakt en meteen de vanafprijs meegekregen.

Je kunt geen Franse camping betreden zonder een Subaru Forester als trekpaard voor de caravan tegen te komen. In het dagelijks leven is een Forester een tamelijk zeldzame verschijning, maar onder caravanbezitters zijn ze mateloos populair. Niet in de laatste plaats omdat auto’s van dit merk regelmatig worden bekroond als Trekauto van het Jaar.

In mei staat er een compleet nieuwe Forester klaar voor een prijs vanaf 32.495 euro. Voor dat bedrag staat de 2,0-liter Comfort voor de deur. Natuurlijk heeft een Forester altijd vierwielaandrijving, want het merk verlaagt zich niet tot het aanbieden van een SUV met alleen voorwielaandrijving. Noblesse oblige, zullen we maar zeggen.

Voorlopig is er alleen maar de 150 pk sterke 2,0-liter boxer. Subaru ziet door de milieuregels geen brood meer in de snelle turbo-variant. Aan het einde van dit jaar komt de 150 pk sterke boxer-diesel beschikbaar voor de Forester. Hoef je tenminste niet meer elke keer aan de kant om te tanken tijdens de rit over de Autoroute du Soleil.