Als er ergens in autoland een gesloten bastion staat, is het wel in Maranello. Daar wordt nooit iets verteld over plannen en productplanning. Maar de geruchten over een geheel nieuwe Ferrari, die in het najaar verschijnt, zwellen aan.

De nieuwe Ferrari wordt een 2+2 met een opvouwbare hardtop. Een coupécabriolet, zogezegd. Op het moment draait die auto vermomd als Maserati, zijn proefrondjes in de omgeving van Maranello.

De auto krijgt een aangepaste versie van de 4,3-liter V8 uit de F430. Die krijgt directe injectie onder meer om brandstof te besparen. Ferrari wil een winst van vijf tot acht procent bereiken. Het nieuwe model, waarvoor de naam Carlifornia GT wordt gefluisterd, moet de jaarproductie naar 10.000 stuks brengen. Nu ligt dat op zo’m zesduizend auto’s. Omdat voor elkaar te krijgen, wordt de productielijn flink aangepast en worden delen van de GT door Pininfarina gebouwd.

Dan zijn er nog vuige roddels rond de nieuwe Ferrari: die is namelijk ooit zijn carrière begonnen als Maserati. Toen Ferrari in 2003 de zeggenschap kreeg over dat merk, lag daar een concept car met een stalen vouwdak en een 2+1 zitconfiguratie op de tekentafel. Dus met één zitplaats achterin. Die is in de loop van de tijd afgeblazen door de nieuwe leiding, maar de blauwdrukken voor dit studiemodel zijn gebruikt voor het ontwerp van de nieuwe Ferrari.

Zoals gezegd houdt men bij Ferrari de kaken op elkaar. Wij verwachten het nieuwe model in het najaar op de Autoshow in Parijs. In oktober zullen we het weten.