Bugatti bouwt maar driehonderd stuks van de Veyron. Inmiddels zijn 220 koopcontracten getekend. U moet dus haast maken om er nog eentje te bemachtigen.

Bugatti heeft inmiddels 132 Veyrons afgeleverd. In totaal hebben 220 mensen hun handtekening gezet onder een koopcontract voor de 406 km/u snelle sportauto die een miljoen euro zonder belastingen kost. Wie vandaag zijn Veyron bestelt, krijgt hem pas ver in 2009 afgeleverd. Het is best opmerkelijk dat de Veyron nog niet is uitverkocht. Wanneer er bijvoorbeeld een Ferrari in gelimiteerde oplage wordt aangekondigd, zijn die allemaal al vergeven voordat de productie is gestart.

De vraag is intussen wat Bugatti gaat ondernemen als de Veyron is uitverkocht. Inmiddels zijn alle ideeën al de revue gepasseerd: van een goedkopere 911-concurrent tot een superdure raceauto voor de straat. In een gesprek met AutoWeek heeft Bugatti-directeur Paefgen verklaard dat we ‘voor het einde van het jaar’ iets te zien krijgen over een nieuwe Bugatti. Over wat dat precies is, hult hij zich nog in stilzwijgen.