Mansory is een Duitse tuner die superauto’s nog extremer maakt. Nu hebben ze een creatie gemaakt op basis van de Ferrari 599 Fiorano. Hij moet het gat opvullen tussen de 599 GTB en de Enzo.

Mansory pakt de Ferrari 599 Fiorano aan. Dat doen ze op geheel eigen wijze. Er is uitbundig gebruik gemaakt van koolstofvezel en het front is helemaal gewijzigd om meer downforce te creëren. Verder zijn er zijskirts en aan de achterkant zit een diffusor en de uitlaat is een enorme stortkoker geworden. In het interieur is struisvogelleer gebruikt. Kan het gekker? Jazeker want Mansory geeft deze auto de naam ‘Stallone’mee.

Dan de techniek. Mansory kon het niet laten om aan de techniek te komen. De V12 is opgevoerd van 620 naar 720 pk en het maximale koppel neemt met 92 Nm toe. De Stallone gaat er in 0,2 seconden sneller mee van 0 naar 100 km/u en de topsnelheid is 340 km/u. De standaard Ferrari gaat in 3,7 seconden van 0 naar 100 km/u haalt een top van 330 km/u.

De wielen zijn speciaal voor deze auto ontwikkeld. Achteraan hebben ze de maat 21 inch en vooraan 20 inch. De wielen op de vooras hebben een gewicht van dertien kilo per stuk en dat is ultralicht voor zulke sloffen.