Voor het nieuwe Formule 1-seizoen heeft Mercedes-Benz als hofleverancier van de pacecars extra z’n best gedaan: zowel de safetycar als de medical car zijn geheel nieuw. Het betreft speciale versies van de SL 63 AMG en de C 63 AMG.

De SL 63 AMG pacecar heeft een 6,2-liter V8 aan boord met 525 pk. De auto sprint in 4,6 seconden naar 100 kilometer per uur, geen overbodige luxe met 22 F1 auto’s achter je. AMG’s Performance Studio heeft de auto een nieuw uitlaatsysteem meegegeven, dat voor een voller geluid zorgt. Belangrijker is de gewichtsreductie: de pacecar weegt maar liefst 220 kilogram minder dan een SL 63 AMG zoals die in de showrooms staat.
Als er al iets misgaat, dan wordt de coureur in ieder geval op een stijlvolle manier afgevoerd: de 457 pk sterke C 63 AMG Estate. Omdat betrouwbaarheid voor een dergelijke auto van cruciaal belang is, hebben de jongens van AMG de koeling van de olie, transmissie en de stuurbekrachtiging verbeterd. Dit is duidelijk te zien aan de voorkant van de auto.
Het Formule 1 seizoen 2008 start op 16 maart in Melbourne. Wilt u al het nieuws over het nieuwe seizoen te weten komen, lees dan onze Formule 1 special in AutoWeek nummer 10, die nu in de winkels ligt.