De kleine Alfa Romeo blijft de gemoederen bezighouden. Zo weten we nog steeds de naam van de auto niet en schitterde de kleine auto op de Autosalon van Genève door afwezigheid. Wél druppelen de laatste tijd de spionagefoto’s binnen.

Zo stuurde AutoWeek-lezer Melvin Viel ons twee foto’s die hij gemaakt heeft in Zweden. De Italiaanse ingenieurs zijn overduidelijk flink aan het testen geslagen in het Noorden: naast twee exemplaren van de Mito zijn ook een Lancia Delta en een Gran Turismo S van de partij. Melvin wilde meer foto’s maken, maar werd toen helaas weggestuurd door de testrijders.
We weten al dat de Mito veel ontwerpkenmerken van de 8C meekrijgt. De achterlichten worden één op één overgenomen en ook de koplampen doen sterk denken aan die van de sportauto. In juni van dit jaar start de productie waarna hij in september overal in Europa gelijktijdig in de verkoop gaat.
De motorvermogens lopen uiteen van 95 tot 230 pk en van binnenuit zijn verschillende afstellingen van het onderstel te regelen. Het is geïnspireerd op het Manettino-systeem van Ferrari. Alfa geeft een Europese richtprijs op van 16.000 euro. Naar verwachting beginnen de Nederlandse prijzen iets boven de 20.000 euro.