Hij is al sinds het begin van dit decennium –op een hele lichte facelift na- in dezelfde vorm in productie, dus Hyundai vond het de hoogste tijd om de Matrix is even een flinke opfrisbeurt te geven. Het resultaat is te zien op de Autosalon van Genève.

De belangrijkste wijziging aan de Matrix betreft natuurlijk het nieuwe front. De voorbumper, komplamunits en de grille zijn vervangen door nieuwe exemplaren. Pininfarina is blijkbaar niet helemaal overtuigd van het uiteindelijke resultaat, want de Pininfarina-badge schittert op het vernieuwde model door afwezigheid. Verder zijn vijf van de negen kleuren vervangen door nieuwe tinten.
Onder de kap blijft alles bij hetzelfde. Er is keuze uit een 1,6-liter met 103 pk, een 1,8-liter met 123 pk en een 110 pk sterke turbodiesel. Op de benzinemodellen is ook een automaat leverbaar. Het interieur profiteert van nieuwe grijze bekleding (rode of blauwe bekleding is een optie). De inhoud van de kofferruimte bedraagt 365 liter, of 1300 liter met neergeklapte achterbank.
De gefacelifte Hyundai Matrix komt in het voorjaar naar ons land. De prijzen van de vernieuwde mpv zijn op dit moment nog niet bekend.