Het importeurschap van Infiniti is nog maar net binnen of Autobinck is alweer bezig een volgende vis binnen te halen. Ditmaal is het een merk aan de andere kant van het automobiele spectrum: BYD.

Autobinck heeft tegenover Automotive Online bevestigd dat het in onderhandeling is met de Chinese autofabrikant, maar dat er nog geen akkoord is. Op enkele belangrijke punten moeten beide partijen nog overeenstemming zien te bereiken.
BYD is een Chinees merk dat op Genève aankondigde binnen twee jaar in Europa te willen opereren. BYD is een van de grootste batterijfabrikanten ter wereld en gaat die expertise gebruiken voor de productie van hybride aandrijflijnen. De modellen die naar Europa komen, zullen voorzien zijn van deze aandrijflijnen.
Op dit moment bestaat het gamma van BYD uit de F1 (een Aygo-kloon), de F3, de F6 en de F8. De komende jaren komen daar vele nieuwe modellen bij: het Chinese merk heeft namelijk verklaard dat het uit wil groeien tot een van de grootste autofabrikanten ter wereld.