Infiniti heeft een speciale ‘launch party’ aangegrepen om de FX 50 z’n wereldpremière te geven. De vernieuwde FX moet de concurrentie aangaan met auto’s als de Mercedes ML, BMW X5 en Audi Q7.

De FX 50 heeft meer dan voldoende kracht aan boord: de nieuwe 5,0-liter V8 heeft een vermogen van 390 pk en mobiliseert 500 Nm koppel. Het blok is gekoppeld aan een zeventraps automaat met Adaptive Shift Control (ASC) en magnesium flippers achter het stuur om zelf de controle over te nemen. Later volgt een ‘instapper’ met V6 motor.
De nieuwste Infiniti grossiert in afkortingen. De SUV heeft de beschikking over ATTESA-E TS vierwielaandrijving met ESP en Traction Control. De wielophanging profiteert van Continuous Damping Control (CDC) en een Advanced Rear Active Steer syteem.
Ook het lichtmetaal is imposant, dankzij een diameter van 21 inch. Binnenin legt Infiniti de bestuurder in de watten met een DVD Navigatiesysteem, Around View Monitor, Adaptive Frontlighting en een Intelligent Key. Een Bose audiosysteem met elf speakers behoort tot de standaarduitrusting.
De Infiniti FX 50 komt in juni in de Verenigde Staten op de markt. In Europa moeten we tot oktober wachten voordat de SUV in de showrooms staat.