Onlangs meldde Mitsubishi dat de productie van de Outlander wordt verplaatst naar de Nedcar-fabriek in Born. Goed nieuws voor de Limburgers natuurlijk, en volgens de geruchten krijgt onze meest zuidelijke provincie nog meer werk te verdelen. PSA, het moederbedrijf van Peugeot en Citroën, wil namelijk ook de productie van de 4007 en C-Crosser in Born laten plaatsvinden.

Nedcar is momenteel nog in onderhandeling met Mitsubishi over de productie van de Peugeot 4007 en Citroën C-Crosser in de fabriek in Born. Na het wegvallen van de Smart Forfour bouwen de Limburgers op dit moment alleen nog de Mitsubishi Colt, en daar komen in dit jaar 20.000 Outlanders bij. Volgend jaar wil Mitsubishi dat getal zelfs laten oplopen tot dertigduizend eenheden.
De Peugeot 4007 en Citroën C-Crosser zijn nagenoeg identiek aan de Outlander, ze staan op dezelfde bodemgroep, en de Franse SUV’s kunnen dus op dezelfde productielijn in elkaar worden gezet. Als alle plannen werkelijkheid worden, gaat Nedcar naast de Outlander dus ook de Peugeot 4007 en Citroën C-Crosser voor de Europese markt bouwen.