De Land Rover Defender staat bij uitstek bekend als dé minimalistische terreinauto. Ter ere van het zestigjarig jubileum van de moderne klassieker maakt Land Rover voor één keer een uitzondering, met de 60th Anniversary SVX Edition.

De Defender SVX komt als 90 en 110 Station Wagon en als 90 Soft Top. Land Rover voorziet de Defender van zwarte ‘Santorini’ lak en past ook de rest van het exterieur flink aan. Voorbeelden zijn een speciale grille en koplamppanelen in aluminium, buisvormige treeplanken, lichtmetalen velgen, versterkte aluminium bodembescherming, heldere koplampen en LED achteruitrij- en mistachterlichten. De SVX Soft Top valt extra op met zijn metallic zilveren rolkooi en een speciale zwarte stoffen kap.
Binnenin onderscheidt de SVX zich eveneens van z’n gewone broertjes. Zo zijn er speciaal ontworpen Recaro voorstoelen, lichtmetalen knoppen voor versnellings- en tussenbak, een nieuw audiosysteem met subwoofer en USB- en iPod-aansluiting, en een Garmin navigatiesysteem.
De productie van de Defender SVX special edition start dit voorjaar, waarbij de eerste 90 Soft Tops aan het begin van de zomer zullen worden geleverd, met later in de zomer de 90 en 110 Station Wagons.