Met 420 pk uit een supercharged V8 blaast de Jaguar XKR al een aardig partijtje mee in het land van de sportauto’s, maar het kan natuurlijk beter. Voor de veeleisende kopers komt Jaguar nu met een superexclusieve XKR: de XKR-S.

De XKR-S heeft de beschikking over een zeer gezonde 500 pk. De snelste Jaguar van dit moment sprint in 5,2 seconden naar 100 kilometer per uur. De topsnelheid is begrensd op 280 kilometer per uur, waarmee de XKR-S de snelste productie-Jaguar is sinds de XJ 220 supercar.
Om overweg te kunnen met het extra vermogen krijgt de XKR-S een flink aangepast onderstel mee. Ook de Computer Active Technology Suspension (CATS) kreeg een software-update. Een Active Exhaust System zorgt voor een extra sportief uitlaatgeluid. De sequentiële automaat ‘schakelt in milliseconden’. Hoeveel dit er precies zijn, meldt Jaguar helaas niet.
Qua uiterlijk is de XKR-S makkelijk te onderscheiden van z’n eenvoudiger broertjes. Voorop is er een frontsplitter, achter vinden we een nieuwe spoiler, een aangepaste bumperpartij en een diffusor. Aan de zijkant onderscheidt de snelste XK zich door lichtmetaal met een diameter van 20 inch.
Binnenin legt Jaguar de inzittenden in de watten met chique leer, interieurpanelen met pianolak en –last but not least- een Bowers&Wilkinson audiosysteem met een vermogen van 525 Watt.
Jaguar beperkt de productie van de XKR-S tot 200 exemplaren. Vier van deze auto’s zijn bestemd voor ons land. De prijs van de auto volgt later.