Vorige week kon u op AutoWeek.nl al lezen over de Kia Soul Burner, een uitbundig bestickerd studiemodel dat de verjonging van Kia moet laten zien. In Geneve gaat Kia nog een stapje verder en maken we kennis met maar liefst dríe versies: naast de Soul Burner zijn er nu ook de Soul Diva en de Soul Searcher.

Volgens Kia is deze drieling met bezieling speciaal ontworpen om meer lol uit het leven te halen. Volgens de design chef van het Koreaanse merk, Peter Schreyer, is iedere Soul ontwikkeld voor een bepaalde bevolkingsgroep. “Deze auto’s zijn speciaal toegespitst op de specifieke wensen van verschillende soorten automobilisten. De Soul-concepts laten met hun aparte details duidelijk zien hoe belangrijk Kia het vindt dat onze kopers een emotionele band krijgen met hun auto.” De productieversie van de Soul staat in september op de Autosalon in Parijs, en zal volgens Schreyer dan ook veel mogelijkheden bieden voor kopers om de auto op hun eigen smaak aan te passen.

 

Soul Diva
De Soul Diva is ontwikkeld met het oog op de jonge, modebewuste vrouw. Volgens Kia is dit een auto die goed past bij de jonge vrouw (of de vrouw die zich jong voelt) die haar auto ziet als een belangrijk onderdeel van haar complete outfit. De Soul Diva is dan ook de meest glamoureuze van de drie studiemodellen, met onder meer zwarte, witte en goudkleurige elementen in het interieur. De vloer is daarbij bekleed met hoogpolig tapijt dat ‘erom smeekt om gestreeld te worden’. Juist ja...

 

Soul Burner
De Soul Burner is het stoere, mannelijke broertje van de drieling. Met de bestickering in de vorm van een draak wil de Burner imposant en gemeen overkomen. Aan de achterkant zien we daarom twee rechthoekige uitlaatpijpjes, en aan de binnenzijde is de Soul Burner voorzien van vier sportstoelen. Het interieur is verdeeld in zwarte en rode tinten.

 

Soul Searcher
Met de Soul Searcher kun je volgens Kia op zoek gaan naar innerlijke stilte, dit is de meest ingetogen auto van de drie studiemodellen. Met ontspannen kleuren en zachte materialen moeten de inzittenden helemaal tot rust kunnen komen na een drukke dag in de stadse jungle. Met een afwerking van leer en suède moet de Soul Searcher volgens Kia doen denken aan een lounge op wielen. Het is maar dat u het weet…