De verkoop van het Formule 1-team leek Spyker Cars wat lucht te geven, maar vooralsnog is er een kink in de kabel: er is namelijk nog geen ”volledige en definitieve overeenkomst met Orange India over de overname van het Formule 1-team”.

Dat meldt Spyker vandaag. Het gaat volgens het Nederlandse sportwagenmerk om “enkele kleine meningsverschillen die financieel gezien van minder belang zijn”. Het al dan niet definitief verkopen van de F1-tak heeft eventueel gevolgen voor de resultaten van het vierde kwartaal van 2007.
Spyker kocht in 2006 het Midland F1 team en doopte het team Spyker F1. Voor het team reden in de eerste instantie Christijan Albers en Adrian Sutil. Albers raakte in juli vorig jaar zijn stoeltje kwijt omdat zijn sponsors in gebreke bleven. Eind vorig jaar verkocht Spyker het F1-team voor 88 miljoen euro aan het consortium Orange India, dat onder leiding van de Indiase zakenman Vijay Mallya opereert. Ook oud-CEO Michiel Mol maakt onderdeel uit van het consortium. Voor het nieuwe Formule 1-seizoen wordt de naam omgedoopt tot Force India F1 Team.