Brabus komt op de Autosalon van Geneve met een speciale aanbieding: kopers van een Brabus SLR Roadster krijgen de Brabus Ultimate 112, oftewel een opgeleukte Smart Fortwo, cadeau.

De Brabus SLR Roadster is voorzien van witte lak, een bordeaux rood stoffen dak, rood lederen bekleding en staat op 20-inch Monoblocks i.p.v. de standaard 19-inch lichtmetalen wielen. De SLR is ge-upgrade van 626 pk naar 650 pk, dat is hetzelfde vermogen als de Brabus 722 GT. Binnen 3,6 seconden zit-ie op de 100 en met een topsnelheid van 337 km per uur zal je lekker mee kunnen komen met het verkeer.

De Smart die je bij aankoop van een Brabus SLR Roadster als ‘gadget’ erbij krijgt is de Ultimate 112 met een driecilinder die 112 pk bij 150 Nm maximumkoppel overbrengt op het asfalt. Hij sprint in 9,5 seconden naar de honderd en de topsnelheid bedraagt 170 kilometer per uur.

Het idee om bij aankoop van een SLR een Ultimate 112 mee te geven komt uit de botenwereld. Een zogenaamde ’tender voor de stad’ die je als boodschappenwagentje mee kunt nemen. De Mercedes SLR is vooral buiten de stad een prettig racemonster. In de stad zou je volgens de bedenkers van deze aanbieding liever met een dikke Smart rondrijden. Aan dit alles hangt wel een prijskaartje. De Brabus SLR Roadster gaat met de Smart voor niet minder dan 699.000 euro van de hand. Daar komt dan nog belasting bij.