Het Oostenrijkse Magna Steyr is al een paar jaar bezig met de Mila concept car-reeks. Dit jaar is het de beurt aan de Alpin, die het beste als wintersporttaxi kan worden omschreven.

Magna Steyr schrijft aan hun Alpin ‘uitstekende terreincapaciteiten, enorme gebruiksmogelijkheden én een lage uitstoot’ toe. Dat komt omdat het een hybride is die loopt op aardgas. Verder is de auto zo veel mogelijk opgebouwd uit lichtgewicht materialen.

De auto kan offroad tegen een helling van maximaal 45 graden klimmen en zijn makers dichten ‘m ook goede kwaliteiten op het asfalt toe. Verder heeft elk wiel zijn eigen ophanging en ESP. Doordat de motor in het midden is geplaatst, is een vrijwel optimale gewichtsverdeling bereikt. De Alpin heeft een 3+ 1 zitconfiguratie.

De Alpin heeft een glazen dak zodat de lichtinval in het interieur overvloedig is. De Alpin zo zo gebouwd dat voor bouw een minimaal aantal machines nodig is en daarom uitstekend geschikt is voor productie in kleine serie. En laat Magna Steyr daar nu juist specialist in zijn…