Je kunt de Skoda Fabia veel kwaliteiten toedichten, maar de allerspannendste auto op de markt is –ie zeker niet. Het Tsjechische merk wil daar verandering in brengen met de ontwikkeling van een rallyversie. En het moet gezegd: de auto ziet er ineens behoorlijk agressief uit.

De rally-Fabia is ontwikkeld voor het Super 2000-kampioenschap. Hieraan doet bijvoorbeeld ook de Grande Punto Abarth S2000 mee. De Fabia Super 2000 heeft een atmosferische 2,0-liter viercilinder aan boord, die gekoppeld is aan een sequentiële zesversnellingsbak. Het Tsjechische merk hult zich in stilzwijgen over het precieze vermogen van de krachtbron. Het rallykanon heeft de beschikking over vierwielaandrijving in combinatie met drie mechanische differentiëlen.
De super-Fabia bevindt zich nog in de testfase. Wanneer –ie precies af is, kan Skoda op dit moment nog niet zeggen. De gewone automobilisten zullen het moeten doen met de RS-versie van de Fabia, die ongetwijfeld over niet al te lange tijd in de Skoda-showrooms te bewonderen is.