In Amerika groeit de vraag naar kleine auto’s. Daarom overweegt Volkswagen ook de Polo naar de overkant te brengen.

De Amerikaanse Volkswagen-directeur Stefan Jacoby heeft de import van de Polo in Amerika bestempeld als ‘heel interessant’. Er wordt nog verder nagedacht over het uitbreiden van het kleine auto-programma in de VS. Zo wordt eveneens overwogen om een productieversie van de Space Up-concept naar dat land te brengen.

Volgend jaar verschijnt een compleet nieuwe Polo. Volkswagen zal de komst van die auto afwachten voordat de export wordt gestart. Dan staat de 1,4-liter TSI als eerste op de nominatie. Jacoby voorziet de nodige hobbels: “Amerikanen beschouwen turbomotoren als duur en onbetrouwbaar. Dat vooroordeel moeten de doorprikken. Met de immer scherper wordende emissie-eisen hebben turbomotoren de toekomst.”

Door de stijgende brandstofprijzen zijn zelfs Amerikanen tegenwoordig geneigd om in kleinere auto’s te gaan rijden. Fabrikanten exporteren daarom steeds vaker van huis uit Europese modellen naar dat continent. Zo rijdt er al de Opel Astra rond en maakt ook de Ford Transit Connect de oversteek.