Een Quattroporte stationwagen is de natte droom van elke golfbaanbewoner. Die heet dan natuurlijk ook geen ‘vierdeurs’ meer maar Cinqueporte – Italiaans voor vijfdeurs. Hoeveel golftassen zouden er in deze enorme stationwagen passen? Jammer is alleen, dat hij geen Maserati mag heten.

Het Italiaanse StudioM bouwt voor de rijken der aarde exclusieve auto’s om, naar hun geheel eigen smaak. Deze Quattroporte stationwagen wordt gebouwd voor een Arabier die ook al een Ferrari stationwagen in zijn garage heeft staan. Voorlopig bestaat deze Maserati Cinqueporte alleen nog als schaalmodel 1:4.  Als de Arabier zijn goedkeuring heeft, kan de productie van start gaan. Dat meldt de Italiaanse krant La Republicca.

Een sjeik met goede smaak dus. Maar wat betreft het gebruik van kleuren moet hij nog wat leren. De Cinqueporte wordt wit met een zwarte onderzijde en veel goudkleurige accenten. Een beetje protserig, als u het ons vraagt. Maserati wil niets met het ontwerp te maken hebben. Ze hebben verzocht de drietand van de grille te halen als de auto wordt afgeleverd, zodat hij officieel niet als Maserati door het leven gaat.

Voorlopig is het plan om de achterbank niet neerklapbaar te maken. Als de klant dat wel wil, moet de brandstoftank worden verplaatst wat de constructie ingewikkelder maakt. Het is het plan om er maar eentje te bouwen, al is de verwachting dat de rijkaard er meteen twee bestelt – want de Maserati mocht maar eens een weekje in de garage staan…