Het wordt steeds groener in de Volkswagenshowroom, het merk heeft nu ook de prijzen van de Golf en de Golf Plus Bluemotion bekend gemaakt. De hatchback stoot 119 gram CO2 per kilometer uit, de Golf Plus heeft een CO2-uitstoot van 127 gram per kilometer.

De Golf Bluemotion is met een CO2-uitstoot van 119 gram net zo schoon als de Seat Leon Ecomotive. Niet verwonderlijk want beide auto´s beschikken over dezelfde techniek. Een 1.9 TDI met 105 pk en 250 Nm springt extra zuinig met brandstof om dankzij langere overbrengingsverhoudingen voor de derde, vierde en vijfde versnelling. Het motormanagement is aangepast en de grille is volledig dicht gemaakt. Ook de onderkant is gladder, wat de aerodynamica verbetert. De Cw-waarde daalt zo van 0,32 naar 0,30. Banden met lage rolweerstand doen de rest. Volkswagen levert de Golf en de Golf Plus Bluemotion standaard met een sportonderstel. De eerste is leverbaar vanaf 24.400 euro, de Golf Plus Bluemotion kost minimaal 26.400 euro.

 

Cruisecontrol vanaf Comfortline
Een Bluemotion beschikt minimaal over de Trendline-uitrusting, wat betekent dat er airco, een uitgebreide boordcomputer en elektrisch bedienbare ruiten op zitten. De Comfortline beschikt voor 1.950 euro meer over lichtmetalen 15 inch wielen, klimaatregeling en een leren stuur en pookknop. Opmerkelijk genoeg is cruise control pas leverbaar op de Comfortline. Op de Plus kost Comfortline 2.050 euro extra. Dan is er voor beide zuinige Golfs ook nog een Sportlinepakket, waarbij de auto op 16 inch lichtmetaal staat en beschikt over mistlampen voor en sportstoelen. Dit vraagt een extra investering van 600 euro ten opzichte van de Comfortline.