Ford denkt de behoefte aan een zuinige bestelauto in Amerika te kunnen vullen met de Transit Connect. Kleine werkpaarden zoals deze zijn in de VS niet leverbaar. Maar ondernemers en pakketdiensten staan er om te springen.

In 2003 werd de Transit in Europa uitgeroepen tot ‘Van of the year’, dus de bestelauto heeft geen introductie nodig. Bedrijfswagens als deze zijn gemeengoed in Nederland. In Amerika hebben de meeste bedrijfswagens het formaat ‘A-team bus’ of groter. Maar in de steeds drukker wordende Amerikaanse steden is het handiger om een kleiner en zuiniger formaat bestelauto te gebruiken. Ook de hoge brandstofprijzen wakkeren de vraag naar compacte auto’s aan.

Ford vond het overdreven om speciaal voor de Amerikaanse markt een kleine bedrijfswagen te ontwikkelen,terwijl er een prima optie rondrijdt aan de andere kant van de grote plas. Het Amerikaanse publiek maakte op de Autoshow van Chicago alvast kennis met de Transit Connect. Met de introductie van de Transit Connect (medio 2009), hoopt Ford zijn marktleiderschap in de VS op het gebied van commerciële voertuigen te versterken. Ford bouwt de Transit Connect momenteel in Turkije. Of hij ook in de VS geproduceerd gaat worden is nog niet bekend.