Langzamerhand worden steeds meer raadselen rond de nieuwe kleine Alfa ontrafeld. In september weten we alles, want dan staat hij in de showrooms.

Eén ding over de Alfa Junior weten we in elk geval al zeker: hij gaat géén Junior heten. Alfa-fans weten dat dit een naam uit het verleden is, maar voor het grote publiek klinkt hij vreemd in de oren. Naar verwachting krijgt de nieuwe ster in het B-segment een andere type-aanduiding uit het verleden mee en wordt dat geen nummer. Toen de plannen bekend werden dat Alfa werkt aan een auto in het B-segement werd de naam Junior als een van de eerste genoemd. Die aanduiding is blijven echoën in de wandelgangen. Bij Alfa staat de nieuweling intern bekend als Progetto 955.

Verder weten we al dat hij veel ontwerpkenmerken van de 8C meekrijgt. De achterlichten worden één op één overgenomen en ook de koplampen doen sterk denken aan die van de sportauto. In juni van dit jaar start de productie waarna hij in september overal in Europa gelijktijdig in de verkoop gaat.

De motorvermogens lopen uiteen van 95 tot 230 pk en van binnenuit zijn verschillende afstellingen van het onderstel te regelen. Het is geïnspireerd op het Manettino-systeem van Ferrari. Alfa geeft een Europese richtprijs op van 16.000 euro. Naar verwachting beginnen de Nederlandse prijzen iets boven de 20.000 euro.