Hier is dan het absolute kanon uit de SL-reeks: de SL 65 AMG. Mercedes-Benz heeft niets aan het recept veranderd, dus alles is aanwezig om zelfs de meest exotische sportwagens op de Autobahn te vernederen.

De 6,0-liter V12 hoest met hulp van twee turbo’s 612 pk en een 1000 Nm koppel (begrensd) op. Genoeg om de toch niet als een vedergewicht bekend staande SL 65 AMG in 4,2 seconden naar 100 kilometer per uur te laten sprinten. De topsnelheid is begrensd op 250 kilometer per uur, maar de diverse tuners zijn natuurlijk niet te beroerd om deze elektrische waakhond te verwijderen. De auto heeft standaard een vijftraps automaat  aan boord.
De SL 65 AMG onderscheidt zich van de rest van het gamma door speciale 19 inch lichtmetalen wielen en talrijke ‘V12 Biturbo’ badges op het in- en exterieur. Wie nog geld overheeft, kan op z’n AMG-SL extra’s uit de AMG Performance Studio bestellen. De catalogus is gevuld met onder meer koolstofvezel elementen, een AMG Performance onderstel en een racestuur met kleinere diameter en alcantara afwerking.
De prestaties mogen dan een serieuze bedreiging voor de auto’s van Ferrari en Lamborghini betekenen, de prijs zit dan ook akelig dicht in de buurt van de Italianen: 314.718 euro.